top of page

Dva dny se Sociálně zaměstnanostními programy v 9 minutách

S kamerou jsme se vydali za Sociálně zaměstnanostními programy, které pomáhají udržovat pořádek zejména v lokalitách, kde dochází ke zvýšené produkci odpadu, neboť se v nich zdržuje větší množství osob bez domova. Pracovní příležitosti přitom poskytují lidem, kteří sociálnímu vyloučení sami čelí, proto jim kromě sociální podpory pomáhají získat především dovednosti, sebevědomí a stabilitu, které jsou nezbytné pro jejich vstup na trh práce a budování jejich lepší budoucnosti.


Za klienty a klientkami Sociálně zaměstnanostních programů jsme se vydali nejprve do Vrchlického sadů u Hlavního nádraží, kde tyto programy probíhají ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy, správcovskou firmou Acton s.r.o. a Pražskými službami. Ve videu níže Vám představíme pana Jakuba, který si vzal na starost přetření grafitti v okolí Hlavního nádraží a paní Ivanu, která zde pravidelně udržuje pořádek. Na odstranění graffiti kyselinovými fixy jsme si ale museli přizvat odbornou pomoc z Washing.cz, kterým tímto moc děkujeme!



Druhý den jsme se s klienty a klientkami Sociálních zaměstnanostních programů sešli na Václavském náměstí, abychom jim poděkovali za jejich dobře odvedenou práci pro město a zároveň ocenili jejich vůli a motivaci pracovat sami na sobě. U společné snídaně, kterou zajistil jednatel společnosti Cateringarden pan Karel Chotek, jsme si vyslechli vše, co měli na srdci. Pro všechny to byl velice příjemně strávený čas, slunce svítilo, panovala dobrá nálada a na místě vzniklo druhé video, o které bychom se s Vámi nyní rádi podělili – k sociálně zaměstnanostním programům se v něm vyjadřují sami jeho klienti a klientky, tak na něj mrkněte, stojí to za to!



Mnohokrát děkujeme jak panu Chotkovi, který již dlouhá léta zaměstnává naše klienty, aby jim pomohl jejich tíživou situaci zmírnit, tak všem, kteří jsou ochotni podávat sociálně znevýhodněným spoluobčanům pomocnou ruku stejně jako on. V neposlední řadě děkujeme také všem zúčastněným i těm, kteří se dostavit nemohli, ale bez jejichž podpory bychom se neobešli.

Comentarios


bottom of page