top of page

Sociálně zaměstnanostní programy v akci: Úklid během koncertu Vypsané fixy

Klienti našich sociálně zaměstnanostních programů dostali jedinečnou příležitost postarat se o úklid během oslav 30. výročí kapely Vypsaná fixa na Střeleckém ostrově. Během tří dnů se starali o pořádek nejen během koncertu, ale i po jeho skončení, což jim pomohlo upevnit pracovní návyky a získat cennou zkušenost pro budoucí zaměstnání.


Od května jsme navázali spolupráci s Malostranskou besedou a.s., která na Střeleckém ostrově provozuje „Letní scénu Malostranské besedy“. Tato společnost nás oslovila s žádostí o zajištění úklidového pracovníka pro večerní úklid scény a jejího okolí. Z našich zaměstnanostních programů jsme vybrali tři kandidáty, kteří prošli školením, a jeden z nich nyní pravidelně zajišťuje úklid v této lokalitě.


Velkou výzvou pro náš tým byla akce na Střeleckém ostrově k oslavě 30. výročí kapely Vypsaná fixa. Malostranská beseda nás tentokrát požádala o tým sedmi úklidových pracovníků, kteří během tří dnů dohlíželi na pořádek během koncertu i po jeho skončení. Pro naše klienty to byla nejen pracovní příležitost, ale také důležitý krok k rozvoji jejich pracovních návyků.



Každý z brigádníků spolupracuje se svým sociálním pracovníkem, který jim pomáhá s životní stabilizací. I takové jednorázové brigády považujeme za skvělou příležitost k tréninku a přípravě na budoucí stálé zaměstnání.


Zaměstnavatelům přináší tato spolupráce i finanční výhody, protože nemusí využívat služeb pracovních agentur či úklidových firem a šetří tak náklady. Společně tak pomáháme nejen udržovat pořádek, ale i podporovat sociálně odpovědnou zaměstnanost.


Rádi bychom také vyjádřili speciální poděkování šéfovi produkce a dramaturgovi Malostranské besedy, Davidovi Peškovi Dvořákovi, za jeho důvěru v naše klienty. Díky jeho referenci jsme mohli být součástí dalších významných akcí, jako je Festival vína či projekty Národního divadla, a těšíme se na další spolupráci.

Comments


bottom of page